
Dzisiaj pokażemy Wam jak zrobić nasze cudowne ciasto pomarańczowo-miodowe.
A więc do przepisu potrzebne będą:
- dwie całe pomarańcze (ważące około 200g każda) 6 jajek 175g miodu 200g mielonych migdałów 120g mąki jedna łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli jedna łyżeczka esencji waniliowej.
Więc pierwsze rzeczy pierwsze, chcesz średniej wielkości patelni i umieścić swoje dwa całe pomarańcze w nim.
Następnie chcesz przykryć pomarańcze wodą i umieścić patelnię na płycie grzewczej na średnim ogniu.
Po zagotowaniu zredukuj wodę do poziomu wrzenia i gotuj przez jedną do dwóch godzin lub do momentu, aż będą całkowicie miękkie. Po ostygnięciu wyjmij pomarańcze z wody, pokrój je w plastry i sprawdź, czy nie ma dużych kawałków, które chciałbyś usunąć. Włóż je do robota kuchennego i dobrze zmiksuj, aż będą gładkie i tak, chcesz wrzucić tam całą pomarańczę.
Kiedy już to zrobisz i wszystko będzie gładkie, dodaj resztę mokrych składników, zaczynając od 6 jajek, a następnie 175 g miodu.
Miód jest świetną alternatywną substancją słodzącą do ciast i w rzeczywistości możesz użyć go mniej niż cukru pudru, dzięki czemu zmniejszysz zawartość cukru w swoich dziełach bez uszczerbku dla smaku.
Następnie chcemy dodać w łyżce esencji waniliowej, który będzie uzyskać niektóre wielki smak, a następnie będziemy mieszać, że aż gładka.
Teraz umieścić, że mokra mieszanina na bok i wyjąć dużą miskę i do tej dużej miski pójdzie mąka lub można użyć czegoś jak mąka z ciecierzycy, jeśli chciałeś zrobić gluten free. Następnie dodajemy zmielone migdały, a potem proszek do pieczenia. Na koniec szczypta soli.
Następnie chcesz dodać swoją mokrą mieszankę z wcześniej do suchej mieszanki i dać jej dobry trzepaczkę. Jeśli chcesz zaoszczędzić czas i możesz faktycznie dodać wszystko do robota kuchennego i wymieszać do uzyskania gładkiej masy.
Następnie wyłóż formę do pieczenia o szerokości 8 cali, włóż całą masę do formy i wstaw do piekarnika na około 60-70 minut. Jeśli używasz miodu, sugerujemy gotowanie na wolnym ogniu, więc umieszczenie folii aluminiowej na wierzchu ciasta w połowie drogi pomoże powstrzymać jego przypalanie.
Kiedy ciasto skończy się piec i będzie złociste na wierzchu, przełóż je na stojak do chłodzenia i pozostaw do ostygnięcia.
Po ostygnięciu możemy przystąpić do dekorowania. My dodaliśmy jeszcze trochę miodu i skórki pomarańczowej i oto mamy wymarzone ciasto miodowo-pomarańczowe!
Szczęśliwego pieczenia!
Cześć Jestem właśnie w mój drugi wanna oryginalnego miodu....I mieć łyżeczkę ono w mój owsiance każdy ranek....I był trochę ostrożny przy pierwszy ponieważ jestem typ 11 diabetyk... ale i potrzebował no mieć zmartwiony ponieważ ja no wydaje się wpływać mój krew cukry więc jestem bardzo szczęśliwy mieć je na mój tost także... z ostrożnością !!..Dziękuję
Hi could you postcode ingredients on your site for the orange and honey cake please
Cześć właśnie zakupiłam trochę miodu, chciałabym zrobić to ciasto - ale nie mogę znaleźć przepisu? Czy jakieś przepisy zostaną dołączone do mojego zamówienia?
Dziękuję bardzo, właśnie otrzymałem moją pierwszą doniczkę z cytryną i imbirem i jest ona wspaniała, czekam z niecierpliwością na zasadzenie darmowych nasion, mój ogród jest pełen lawendy, więc mam nadzieję, że nasiona przyciągną więcej, mamy nawet hotel dla pszczół i w ciągu jednego lata prawie się zapełnił. Jestem pewna, że wkrótce znów złożę zamówienie.